Общи изисквания и квалификация на водачите
Често задавани въпроси по категории
Общи изисквания и квалификация на водачите
Какви са общите изисквания за наемане на кола?

Минималната възраст е 21 години. Изисква се валидно свидетелство за управление на МПС, притежавано поне една (1) година. Шофьорът трябва да притежава валидна кредитна карта, приета от доставчика за всички необходими суми за предварителна оторизация и уреждане на окончателните такси за наем.

Може ли някой друг освен мен да управлява колата?

Само водачите, споменати в договора за наем, имат право да управляват превозно средство на Hertz.

Разрешава ли Hertz допълнителни шофьори?

Да, можете да добавите допълнителен шофьор (и) към вашия договор за наем. Това може да се случи: По време на процеса на онлайн резервация изберете на третата стъпка за резервация („Изберете екстри“) услугата „Допълнителен шофьор“. Или чрез услугата за онлайн регистрация, след като завършите резервацията си (онлайн или по телефона). Или по време на процеса на попълване на вашия договор, в офиса на наемане. Или по време на процеса на наемане, на всеки сервизен пункт на Hertz. Допълнителният водач трябва да спазва условията за наем и да има при себе си валидна шофьорска книжка, която трябва да покаже преди наемането на автомобила.

Колко струва добавянето на допълнителен шофьор ?

Дневните разходи са 8 евро на ден плюс ДДС. с максимум 80 евро на наем и на допълнителен шофьор.

Какви депозити трябва да бъдат платени?

При вземане на автомобила, Hertz ще блокира сума от кредитната карта на водача като депозит за гаранция, който ще бъде възстановен изцяло в края на наема, при условие че не възникнат други такси. Моля, обърнете внимание, че възстановяването може да отнеме до 14 дни, в зависимост от банката-издател на кредитната карта. Размерът на депозита варира в зависимост от групата автомобили. По-конкретно: A, B, G, H, V1,V2: €250
C, E, I, J, P, V3: €500
K, M, Q, T: €750
U, V, W, X, Y, V4, V5: €950

Абонирайте се за нашият нюзлетър
За повече вдъхновение за пътуване и ексклузивни оферти
Грешка
Моля, потвърдете абонамента си сега на имейла, който изпратихме на вашия имейл адрес!