plovdiv-bg

Пловдив

Пловдив е един от най-интересните и атрактивни за туристи градове в България. В центъра на града могат да бъдат видяни древни разкопки от Римската империя, както и мюсюлманската църква, наречена Джумаята в центъра на града, което е доказателство за добрите и мирни отношения на различни религии и култури в Пловдив. В Пловдив е единственият Античен театър - той е запазен и в наши дни се използва за културни събития - концерти, опери и пиеси. Пловдив е известен със своя културен живот - театри, галерии, приложни изкуства, художници и поети. Много популярен район в Пловдив, изпълнен с много ресторанти, кафенета и магазини, се намира в центъра на града и се нарича Капана. Не пропускайте да го посетите, когато сте в Пловдив, атмосферта е изключително артистична и приятна.

Можете лесно да наемете кола от най-добрата компания за коли под наем в града - Hertz - и да разгледате града и околностите. С кола под наем лесно и удобно ще достигнете до близките до Пловдив спа и планински курорти като например – Хисаря, Карлово, баня, Старосел, Асеновград и др. В Пловдив Hertz има две локации, от които можете да наемете желаната от вас кола - едната е на летище Пловдив, другата е в центъра на града. Можете да резервирате онлайн желаната от вас кола и да изберете от различни категории - ръчни, автоматични, многофункционални и VAN, 4x4 превозни средства, комби, мини бус, престиж - луксозни.

Античният театър на Филипопол е един от най-добре запазените антични театри в света. Той е и сред най-значимите находки от римския период.

В наши дни Античният театър е символ на Пловдив и е адаптиран към съвременния културен живот на града. Действа като сцена за опера, музика и драма.

Прочети повече Затвори
Hertz коли под наем в Пловдив
couple-newsletter2
Абонирайте се за нашият нюзлетър